Συνέντευξη του Ηλία Χορευτάκη στους Νέους Ορίζοντες ….

…..για το νέο του CD και την Κυριακάτικη συναυλία.

Πιο ώριμος από ποτέ και με στόχο να προσφέρει μια ξεχωριστή μουσική δουλειά στο κοινό που αγαπά την Κρητική μουσική, ο γνωστός Κισαμίτης καλλιτέχνης Ηλίας Χορευτάκης παρουσιάζει την ερχόμενη Κυριακή στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου το ένατο CD του, με τίτλο: “ΜΑΝΑ”. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του CD, που περιέχει 11 τραγούδια και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της μητέρας του Ηλία, Αναστασίας, θα διατεθούν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, όπως και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στον κουμπαρά που θα υπάρχει την είσοδο του θεάτρου της Ανατολικής Τάφρου -αντί εισιτηρίου- στη συναυλία της Κυριακής. Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που πρέπει όλοι να στηρίξουμε.

Ο Ηλίας Χορευτάκης μίλησε στην εφημερίδα μας για το νέο του CD και κάλεσε όλο τον κόσμο να δώσει το παρών στην Κυριακάτικη συναυλία:

  • Ηλία, πριν αναφερθούμε στη νέα σου δουλειά, θα ήθελα να μας αναφέρεις πόσα CD έχεις κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα έχω κυκλοφορήσει εννέα CD, συμπεριλαμβανομένου και του καινούργιου με τίτλο «ΜΑΝΑ ΜΟΥ» που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 21 Αυγούστου. Ξεκινώντας από το 1998 που ήταν το πρώτο μου με τίτλο «Παράξενα μηνύματα» και το γράψαμε μαζί με τον Χαρίλαο Βλαστάκη. Αμέσως μετά το «Μια βραδιά στον Ομαλό» με Κυριάκο Σταυριανουδάκη και Γιάννη Κατάκη, ενώ το επόμενο περιείχε μια ζωντανή ηχογράφηση για το περιοδικό «Κοντυλιές». Αμέσως μετά επιμελήθηκα και τελείωσα το CD του Κώστα Παπαδάκη ή Ναύτη όπου παίζω λαούτο σε όλο το CD και τραγουδώ σε τρία κομμάτια. Σ’ αυτή τη δουλειά τραγουδάνε και πολλοί άλλοι συνάδελφοι εκ των οποίων κάποιοι έχουν γράψει ήδη μεγάλη ιστορία στη μουσική του νησιού μας.

Επόμενη δουλειά πάλι μια ζωντανή ηχογράφηση για το περιοδικό «Πίστα», ενώ το 2008 γράφω το πρώτο μου CD που περιείχε δικά μου τραγούδια (τα οκτώ από τα έντεκα). Τα άλλα τρία τραγούδια ήταν, το ένα του Ναύτη («Φαντάσου»), το άλλο του συνεργάτη μου Στέλιου Ηλιάκη («Στον ύπνο μου είσαι όνειρο») και ο «Ερωτόκριτος». Στο CD αυτό έγινε απονομή χρυσού δίσκου το 2010.

Ακολούθησαν το CD «Πόσο μου λείπεις» και το «Λάθος στιγμή» που κυκλοφόρησε ως ένθετο στο περιοδικό «Κοντυλιές» αλλά και στα δισκοπωλεία. Και τώρα το Νέο μου CD με τίτλο «ΜΑΝΑ ΜΟΥ».

  • Πόσα τραγούδια περιέχει το νέο CD και ποιοι εκτός από σένα είναι οι συντελεστές του; (στίχοι, μουσική, οργανοπαίκτες)

Το CD «ΜΑΝΑ ΜΟΥ» περιέχει 11 τραγούδια σε μουσική δική μου και στίχους των: Βούλα Χανιωτάκη Μπαστάκη, Δέσποινα Σπαντιδάκη, Γιώργο Σοφιάκη, Νίκο Τζαγκαράκη και Ηλία Χορευτάκη. Εκτός από εμένα, παίζουν και οι: Στέλιος Ηλιάκης (λαούτο, τραγούδι, ούτι, θιαμπόλι), Διαμαντής Κοσιδεκάκης (κιθάρα) και Ελένη Καρμπαδάκη (τραγούδι).

  • Ποιες διαφορές έχει από προηγούμενες δισκογραφικές σου δουλειές;

Οι διαφορές Αντώνη μου είναι αρκετές… Όσο περνούν τα χρόνια αλλάζουν τα συναισθήματα, γενικά ο ψυχικός κόσμος και αυτό ακριβώς βγαίνει και στα κομμάτια που συνθέτω. Θεωρώ ότι είμαι και αρκετά έμπειρος πλέον για να μπορώ να γράψω αυτά που έχω στην ψυχή μου. Γενικά αυτό το CD έχει ένα διαφορετικό ύφος. Ελπίζω να αρέσει στον κόσμο και να αγκαλιάσει κι αυτή τη δουλειά.

  • Σε ποιον αφιερώνεις το νέο CD;

Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις ότι είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Μητέρας μου Αναστασίας. Στην Τασούλα με το γλυκό χαμόγελο. Στη γυναίκα που με μεγάλωσε σωστά και με έκανε σωστό άνθρωπο. Στην Κυρία με Κ κεφαλαίο που στερήθηκε τόσα πολλά στη ζωή της για να μεγαλώσει τα δυο της παιδιά όπως έπρεπε και να είναι το στήριγμα της οικογένειάς της σε κάθε δύσκολή στιγμή. Εύχομαι να είναι χαρούμενη η ψυχή της και να νιώσω κι εγώ πιο ήρεμος μετά από αυτό το CD και την συναυλία της Κυριακής και τον ιερό σκοπό για τον οποίο γίνεται. Στην μνήμη της μητέρας μου λοιπόν ας δώσουμε όλοι το παρών στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου την Κυριακή 21 Αυγούστου βοηθώντας τα παιδιά που έχουν την ανάγκη όλων μας. «ΜΑΝΑ ΜΟΥ» λοιπόν…

Ευχαριστώ την εφημερίδα «Νέοι Ορίζοντες» και εσένα προσωπικά για την ευαισθησία που έδειξες σ’ αυτήν μου την προσπάθεια…

Sinaulia